Grace Balettiskola - Tanfolyamok

Gyermek balett tanfolyamok

egyedülálló tananyag alapján már 3 éves kortól

Tanfolyam leírás

Mit tanulhat gyermeked képzéseinken?

Stúdiónk 3 éves kortól várja a táncolni vágyó jelentkezőket. 8 éves korig a klasszikus balett, 9 éves kor felett pedig – az addig lefektetett alapokra építkezve – a modern és jazz tánc technika mozgásrendszerét használjuk fel az arányos és szép izomzat további fejlesztéséhez. Ezáltal a gyerekek olyan stabil és letisztult mozgáskoordinációra tesznek szert, amellyel később könnyedén elsajátíthatnak bármilyen más stílusú tánctechnikát.

Ami tanfolyamainkat még jellemzi:

 • növendékeink barátságos és támogató oktatási környezetben „dolgoznak”
 • elsajátítják a fegyelmezett hozzáállást
 • pozitív megerősítésekkel lehetőséget kapnak tehetségük kibontakoztatására
 • képességeik legmagasabb szintjét érhetik el

Óráinkon így mutatjuk meg kis növendékeinknek, mire figyeljenek. Pillants bele az egyik bemelegítő gyakorlatunkba!

Hol találsz meg minket?

Helyszínek

Budapest

MOM
Kulturális Központ

1124 Budapest,

Csörsz utca 18.

Budapest

Hegyvidék Kulturális Szalon

1124 Budapest,

Törpe u. 2.

Budapest

Barabás
Villa

1122 Budapest,

Városmajor u. 44.

Sopron

Grace Mozgásművészeti Stúdió

9400 Sopron

Alsólővér u. 40.

Mennyibe kerül?

Áraink

Tanfolyamaink tananyaga lépcsőzetes: egymásra épülő rendszert követ, ezért nem érdemes havonta, kéthavonta „ki-bejárni” az órákra. Olyan gyerekeknek ajánljuk, akik éreznek magukban lelkesedést és kitartást a tánctanulás iránt.

Féléves tandíjrendszerrel működünk, (=15 alkalom/félév), melyet az új jelentkezők két részletben tudnak befizetni.
Az árakat itt találod:

3-8 éves korosztály

heti 1 x 45 perces órák

*3-4 éveseknek 40 perc

Próbacsomag*
(első 3 alkalom, érvényesség: 5 hét)
6.000 Ft
Hátralévő tandíj
(folytatás esetén)
44.000 Ft
Összesen50.000 Ft

9-14 éves korosztály

heti 1 x 90 perces órák

Próbacsomag*
(első 3 alkalom, érvényesség: 5 hét)
10.000 Ft
Hátralévő tandíj
(folytatás esetén)
50.000 Ft
Összesen60.000 Ft

*A három próbaóra alatt kiderül, hogy tetszik-e a balett óra csemetédnek, illetve tanáraink is adnak visszajelzést, hogy leköti-e a gyermeket ez a mozgásforma. Amennyiben a próbacsomag lejárta után mégsem szeretnétek járni a balettórákra, akkor nincs további fizetési kötelezettség.
A fel nem használt próbacsomag (3 alkalom) díjának visszatérítésére nincs mód.

Kinek ajánljuk?

Szintek és korosztályok

Figyelembe véve az életkori sajátosságokat
minden korosztállyal külön foglalkozunk.
Így oktatásunkra kimondottan jellemző a szűk korcsoport szerinti bontás.

A tanév rendje

Hasznos infók

Tanévkezdés és Órarend

Az oktatás minden év szeptember második felében indul, de a beiratkozási időszak már augusztus közepétől zajlik.
A tanfolyamon való részvétel regisztrációhoz kötött, melynek első lépése a jelentkezési űrlapunk kitöltése.
A szabad helyek ellenőrzése után visszajelzünk, és írásban tájékoztatunk minden további részletről (pl. a pontos kezdési időpontokról). Végleges órarendünk csak szeptember elején áll össze, de az órákat jellemzően hétköznap délutánonként, az óvodai/iskolai programok után tartjuk.

Grace Balettiskola - Tanfolyamok - Tanév rendje

Szünetek

Az iskolai szüneteket (őszi, téli, tavaszi) és a hivatalos munkaszüneti napokat mi is követjük (ez a tervezett óraszámot és a befizetett tandíjat nem befolyásolja).

Bemutató óra

Az órai munka megtekintésére csak a bemutató óra keretében van lehetőség, melyet minden évben több alkalommal is szervezünk a szülők számára. A többi órára sajnos nem tudunk Benneteket beengedni, mert az elvonná a gyermekek figyelmét, és az oktatás minőségének rovására menne.

Mire lesz szükség?

Balett felszerelés

Grace Balettiskola - Tanfolyamok -Felszerelés

Próbaidőszak alatt:

Az első 3 alkalomra nem kell semmilyen speciális felszerelés, az otthoni ruháitokból állítsatok össze egy kényelmes szettet:

 • leggings & póló, amely rugalmas anyagból készült
 • egy vastagabb zokni (balettcipő sem indokolt a próbaidőszak alatt)
 • vagy ha van már otthon valamilyen balett szett, hozzátok el azt

Próbaidőszak után:

A minőségi oktatásnak a megfelelő ruházat is fontos feltétele, ezért később szükség lesz balett felszerelésre. Ehhez beiratkozáskor további segítséget adunk, kérjük, hogy egyeztetés nélkül ne vásároljatok semmit feleslegesen:

 • balett dressz
 • balett harisnya
 • balett gyakorló cipő

Óra előtt, alatt, után…

Balett etikett

Grace Balettiskola - Tanfolyamok - Etikett

A Mozgásművészeti Stúdió vezetője és tanárai az itt folyó képzéseket minden szempontból komolyan veszik, és ezt
a hozzáállást szeretnénk átadni növendékeinknek is.

A mellékelt tájékoztatóban összegyűjtöttünk néhány gyakorlati példát, tanácsot és kérést, amely a sokéves tapasztalat eredménye, és amelyeket érdemes szem előtt tartani a tanfolyamon résztvevőknek.

Kérdésed van?

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi történik akkor, ha gyermekem nem tud részt venni az órán/órákon?

Egy-egy hiányzást – legyen az betegség vagy utazás okán – sajnos nem tudunk figyelembe venni. Hosszabb hiányzás esetén azonban (minimum 6 egymást követő alkalom) ezen órák díjának 50%-át jóváírjuk a következő félévben, illetve bizonyos esetekben visszatérítjük, amennyiben a hosszabb hiányzás kezdetekor ezt írásban jelzitek nekünk. Év közben történő kimaradás esetén szintén a le nem járt órák 50%-át tudjuk visszatéríteni. A rajtunk kívülálló okok miatti változásokra ez nem vonatkozik (vis maior).

Milyen felszerelésről kell gondoskodni?

A próbaidőszak alatt nem kell semmilyen speciális felszerelés. Az első 3 alkalomra az otthoni ruhákból állítsatok össze egy kényelmes szettet (leggings & póló), amely rugalmas anyagból készült, és valamelyest követi a test vonalát. Balettcipő sem indokolt az elején, egy zokni teljesen megfelel. A próba-csomag lejárta után azonban szükség lesz balett felszerelésre (balett dressz, balett harisnya, balett gyakorló cipő), mert a minőségi oktatásnak a megfelelő ruházat is fontos feltétele. Ennek részleteiről -tanfolyamra jelentkezés esetén- küldünk tájékoztatót, de kérjük, hogy egyeztetés nélkül ne vásároljatok feleslegesen.

Milyen napokon lesznek a foglalkozások?

Az órákat hétköznap délutánonként, az óvodai/iskolai programok után tartjuk. A jelentkezési űrlap kitöltésével tudod felvenni velünk a kapcsolatot. Ott kérni fogunk adatokat, mert azok alapján tudjuk megnézni, hogy pontosan milyen korcsoport lenne megfelelő a gyermeked számára, és van-e szabad hely abban a csoportban. A balett óra konkrét időpontját is ennek megfelelően fogjuk tudni megadni.

Hány fős csoportok vannak?

A legkisebb korosztálynál az órát vezető tanárnőnek nagyon kell összpontosítania a csoport résztvevőire. Sokkal több egyéni figyelmet kell biztosítani a 3-4 éveseknek, mint a nagyobb korosztályoknak, ezért itt 8-10 fő a maximális létszám. 4-5 éves kortól felfelé már egyre önállóbbak a gyerekek, sokkal jobban tudják követni az instrukciókat, és már az óra felépítését is jól ismerik, így jellemzően 10, maximum 12 fő vesz részt az órákon.

Hogy alakulnak a szünetek?

Az egy félévre befizetett tandíj óraszáma: 15 alkalom. A programunkban vannak előre rögzített szünetek (pl. iskolai szünetek, hivatalos munkaszüneti napok stb.), melyek nem számítanak elmaradt óráknak, mert a félév rendjének kialakításakor ezeket az időpontokat figyelembe vesszük, és nem számoljuk bele a 15 alkalomba. Az ilyen jellegű szünetek sem az óraszámot, sem a befizetett tandíjat nem befolyásolják, mivel a befizetett félévnek akkor lesz vége, amikor mind a 15 óra megtartásra került. Az 1. félév esetében ez általában január közepe-vége szokott lenni. A 2. félév során ugyanez a rendszer működik: a tanfolyam addig tart, ameddig a 15 alkalom kifut. Ez május 15. – június 15. közötti időszakon belül szokott mozogni.

Szülőként bejöhetek az órákra?

Az órák szülői részvétel nélkül zajlanak. Ezt már az első alkalommal is szeretnénk megvalósítani. Amennyiben a gyermek önállóan még nem mer bejönni az órára, vagy rövid időn belül ki szeretne menni anyához, az azt jelenti, hogy még nem érett meg erre a tanfolyami szintű képzésre. Ilyenkor nem célszerű ezt erőltetni, inkább várjuk meg, amíg megérkezik a kellő bátorság, amellyel a későbbiekben magabiztosan és önfeledten tud részt venni az órákon.

Hány éves kortól lehet legkorábban beiratkozni?

Szakmai tapasztalataink alapján, akikkel már lehet “dolgozni”, az az adott tanév szeptemberében 3. életévét betöltött korosztály (illetve a bölcsis, ovis tapasztalat is rengeteget számít). Ennél kisebb gyerekek nem tudnak 40 percen keresztül instrukciókat követni, még akkor sem, ha nagyon játékosak a gyakorlataink. A szeptemberben 3. évet betöltött növendékekkel is hosszú folyamat kezdődik a figyelem és koncentráció területén: hetek és hónapok alatt jutunk el oda, hogy többnyire kövessék a feladatokat. Ezért azt javasoljuk, hogy 3 éves kor alatt várjuk meg a következő szeptemberi tanévkezdést, és akkor már ügyesen, önállóan részt tud venni a gyermek az órákon.

Ha korlátozásokat léptet életbe a kormány, hogyan alakulnak az órák?

A befizetett, de le nem járt órákat személyes órákkal pótoljuk, amint újra lehet csoportos oktatást tartani.

Milyen költségekkel jár a balett tanfolyam a tandíjon felül?

A próbaidőszak után balett felszerelés költségével kell még számolni, mert a minőségi oktatásnak a megfelelő ruházat is fontos feltétele, de ez bármilyen mozgásforma esetén így van. A balett szett a következő darabokból áll össze: egyen balett dressz (általában szoknyával kiegészítve), fehér balett harisnya, valamint egy pár balett gyakorló cipő. Az említett termékek beszerzésében természetesen segítünk. Ennek részleteiről -tanfolyamra jelentkezés esetén- küldünk tájékoztatót, de kérjük, hogy egyeztetés nélkül ne vásároljatok feleslegesen. A költségek szempontjából hasznos információ lehet még a szülői visszajelzések alapján, hogy a dressz másfél, de akár két évig is jó lehet (rugalmas anyagból készül, így egy ideig nő a gyerekkel), a harisnyát és a cipőt pedig általában évente kell cserélni. (Igen, egy jó minőségű harisnya akár egy tanévet is kibír!)

Hogy történik az óra-elmaradások pótlása?

A programunkban vannak előre rögzített szünetek (pl. iskolai szünetek, hivatalos munkaszüneti napok stb.), melyek nem számítanak elmaradt óráknak, mert a félév rendjének kialakításakor ezeket az időpontokat figyelembe vesszük. Amennyiben váratlan esemény következtében marad el óra (pl. a tanár megbetegedése miatt kell lemondanunk egy alkalmat, vagy olyan helyzet áll elő, hogy valami miatt nem tudjuk használni termünket), akkor ezen alkalmak számával kitolódik az adott félév vége. A befizetett félévnek ebben az esetben is akkor lesz vége, amikor mind a 15 óra megtartásra került.

Érdekel!

Jelentkezés

Az alábbi űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni tanfolyamunkra.
A megadott adatok alapján ellenőrizzük, hogy melyik csoportunk lenne megfelelő gyermeked számára és felvesszük veled a kapcsolatot
  Feliratkozom a Grace Balett hírlevelére
  Szeretnék értesítést kapni a balett órák mellett megrendezésre kerülő táncos eseményekről és az új tanfolyamakkal kapcsolatos tudnivalókról.