Mi történik akkor, ha gyermekem nem tud részt venni az órán/órákon?

Egy-egy hiányzást – legyen az betegség vagy utazás okán – sajnos nem tudunk figyelembe venni. Hosszabb hiányzás esetén azonban (minimum 6 egymást követő alkalom) ezen órák díjának 50%-át jóváírjuk a következő félévben, illetve bizonyos esetekben visszatérítjük, amennyiben a hosszabb hiányzás kezdetekor ezt írásban jelzitek nekünk. Év közben történő kimaradás esetén szintén a le nem járt órák 50%-át tudjuk visszatéríteni. A rajtunk kívülálló okok miatti változásokra ez nem vonatkozik (vis maior).

Milyen felszerelésről kell gondoskodni?

A próbaidőszak alatt nem kell semmilyen speciális felszerelés. Az első 3 alkalomra az otthoni ruhákból állítsatok össze egy kényelmes szettet (leggings & póló), amely rugalmas anyagból készült, és valamelyest követi a test vonalát. Balettcipő sem indokolt az elején, egy zokni teljesen megfelel. A próba-csomag lejárta után azonban szükség lesz balett felszerelésre (balett dressz, balett harisnya, balett gyakorló cipő), mert a minőségi oktatásnak a megfelelő ruházat is fontos feltétele. Ennek részleteiről -tanfolyamra jelentkezés esetén- küldünk tájékoztatót, de kérjük, hogy egyeztetés nélkül ne vásároljatok feleslegesen.

Milyen napokon lesznek a foglalkozások?

content

Hány fős csoportok vannak?

A legkisebb korosztálynál az órát vezető tanárnőnek nagyon kell összpontosítania a csoport résztvevőire. Sokkal több egyéni figyelmet kell biztosítani a 3-4 éveseknek, mint a nagyobb korosztályoknak, ezért itt 8-10 fő a maximális létszám. 4-5 éves kortól felfelé már egyre önállóbbak a gyerekek, sokkal jobban tudják követni az instrukciókat, és már az óra felépítését is jól ismerik, így jellemzően 10, maximum 12 fő vesz részt az órákon.

Szülőként bejöhetek az órákra?

Az órák szülői részvétel nélkül zajlanak. Ezt már az első alkalommal is szeretnénk megvalósítani. Amennyiben a gyermek önállóan még nem mer bejönni az órára, vagy rövid időn belül ki szeretne menni anyához, az azt jelenti, hogy még nem érett meg erre a tanfolyami szintű képzésre. Ilyenkor nem célszerű ezt erőltetni, inkább várjuk meg, amíg megérkezik a kellő bátorság, amellyel a későbbiekben magabiztosan és önfeledten tud részt venni az órákon.

Hány éves kortól lehet legkorábban beiratkozni?

Szakmai tapasztalataink alapján, akikkel már lehet “dolgozni”, az az adott év szeptemberében 3. életévét betöltött korosztály (valamint a bölcsis, ovis tapasztalat is rengeteget számít). Ennél kisebb gyerekek nem tudnak 40 percen keresztül instrukciókat követni, még akkor sem, ha nagyon játékosak a gyakorlataink. A 3. évet betöltött növendékekkel is hosszú folyamat kezdődik a figyelem és koncentráció területén: hetek és hónapok alatt jutunk el oda, hogy többnyire kövessék a feladatokat. Ezért javasoljuk, hogy 3 éves kor alatt várjunk még egy évet, és akkor már ügyesen, önállóan részt tud venni a gyermek az órákon.

Ha korlátozásokat léptet életbe a kormány, hogyan alakulnak az órák?

A befizetett, de le nem járt órákat személyes órákkal pótoljuk, amint újra lehet csoportos oktatást tartani.

Hol tudom megnézni az órarendet?

content

Milyen költségekkel jár a balett tanfolyam a tandíjon felül?

A balett felszerelés költségével kell még számolni, mert a minőségi oktatásnak a megfelelő ruházat is fontos feltétele, de ez bármilyen mozgásforma esetén így van. A balett szett a következő darabokból áll össze: egyen balett dressz (általában szoknyával kiegészítve), fehér balett harisnya, valamint egy pár balett gyakorló cipő. Az említett termékek beszerzésében természetesen segítünk. Ennek részleteiről -tanfolyamra jelentkezés esetén- küldünk tájékoztatót, de kérjük, hogy egyeztetés nélkül ne vásároljatok feleslegesen. A költségek szempontjából hasznos információ lehet még a szülői visszajelzések alapján, hogy a dressz másfél, de akár két évig is jó lehet (rugalmas anyagból készül, így egy ideig nő a gyerekkel), a harisnyát és a cipőt pedig általában évente kell cserélni. (Igen, egy jó minőségű harisnya akár egy tanévet is kibír!)